48-Special / De Companen
video contrabookingsfoto contrabookingsmuzieknoot contrabookingsdownloads contrabookingscontact contrabookings
48-special rhythm & blues

photo’s Evert van de Worp

48-Special (is de versterkte versie De Companen) is een 3 tot 6 mans band. Ze brengen een aanstekelijke muzikale mix van Soul, Rhythm & Blues, Jump & Jive en Latin. Uitgerust met gitaar, (contra-)bas, drums en saxofoon bewijst deze band dat echte muziek tijdloos is. Voeg daar de prachtige vocalen aan toe, gezongen door de 3 (of 4) charismatische muzikanten en je weet: Deze mannen weten waar Abraham zijn ‘mojo’ haalt.

Soms heel klein (als De Companen), zelfs akoestisch op een tuinfeest, dan weer knallend op een festival, bedrijfsfeest, bruiloft of dansende club: wat altijd blijft is de onontkoombare energie en liefde voor muziek. Een veel gehoorde kritiek is dan ook: jullie stralen zoveel spelplezier uit, het spat gewoon van het podium!

Bel voor info 06-22919022

AUDIO

A SHOT OF R&B

SOMETHING GOT A HOLD ON ME

SHE GOT A WAY

WHAT DO YOU WANT

I JUST WANNA MAKE LOVE TO YOU

REPERTOIRE

I’m on Fire
Cupid
Hallelujah I love her so
Unchain my heart
Something’s got a hold on me
Barefootin’
I saw het standing there
I feel good
Here comes my baby
Runaround Sue
Mambo Gelato

Tequila
Jambalaya
Caldonia
Pennies from Heaven
Don’t worry be happy
Red red wine
Stir it up
Sittin’ on top of the world
Jump Jive & wail
Fly me to the moon
Under the moon of love
My girl
Walk and don’t look back
Get ready
Get out of my way

REVIEWS

 • Door Pam ★★★★
  De Compaenen vielen goed in de smaak!!
 • Door jeanet van der Schee / Lion Metals ★★★★★
  Erg leuk bandje, aardige jongens leuke muziek. Gezellig!
 • Door Monika Houweling ★★★★★
  Helemaal super! Precies wat we hadden verwacht. Deze jongens weten hoe ze een feestje moeten bouwen voor jong & oud!
 • Door Henk Schakenraad ★★★★★
  We hadden een geweldige avond met 48 Special. Vanaf het eerste tot het laatste nummer werd er gedanst door jong (vanaf 15) tot oud (81). De band was royaal op tijd, was zeer vriendelijk, had super muziek (net even anders, en dat wilden we graag, maar met nummers die iedereen kent en iedereen onmiddellijk naar de vloer trekken), een geweldige act en een toegift aan het slot. Ik zelf was gevallen voor het nummer Tequilla, is te horen en te zien op de site, en is life nog veel leuker(zoeken onder De Compaenen). Ik heb het nu ook weer aanstaan. Ze hebben ermee geopend (hoe ze wisten dat dat onze favoriet was weet ik niet, ik heb het één keer laten vallen tegen de mensen van swinging.nl) en het later op special verzoek nog een keer gespeeld. Bassist en saxofonist kwamen tussen de mensen op de dansvloer en leverden daarmee dat extra waar je op hoopt. Wij waren vooraf best een beetje nerveus. 120 mensen uitgenodigd en een band gevonden op het internet (prima site trouwens, zeer gebruikersvriendelijk met een prettige back office), nooit eerder gezien of gehoord en dan maar hopen dat het goed gaat.
  Natuurlijk hebben we eerst alles op de site vier, vijf maal bekeken, maar dan nog. Zo’n feestje (25 jaar getrouwd) is uniek en als het dan gebeurt dan moet het ook echt af zijn. Wij hebben een reputatie hoog te houden als het om feesten gaat. Maar, iedereen was zo enthousiast, al na het eerste setje van vroeg iedereen al waar wij die band nu weer gevonden hadden.
  Vandaag, de dag na het feest, kregen we nog veel telefoontjes, sms-jes met bedankjes voor de geweldige avond. En daar ging het uiteindelijk allemaal om.
  Jongens het was geweldig, super bedankt en snel tot ziens.
 • Door Rinze van Minnen ★★★★★
  BruiloftsfeestDe band heeft 3 sets gespeeld en een uitstekende en professionele indruk achtergelaten bij onze gasten (groep van zo’n 180 man). We hebben heel veel positieve reacties gehad. Er werd flink meegedanst en dat terwijl de groep relatief jong was en dus iets minder feeling met de muziek zou moeten hebben (merendeel zo eind twintig tot 35). Dat bleek toch niet zo te zijn.De eerste set van de band bood vooral wat voor de ouderen in de groep en degenen die van stijldansen houden, dus houd er rekening mee dat er – zoals de band ook zelf zegt – een duidelijke opbouw in het programma zit van iets rustiger naar wat wilder.Het voordeel van deze band is dat het voor personen die geen zin in dansen hebben ook sfeervolle achtergrondmuziek biedt. De band speelde wel vrij hard vanwege de grote groep, dus het kwam van pas dat er een min of meer aparte ruimte was waar mensen zich enigszins aan het geluid en de dansende menigte konden onttrekken.Deze band wordt terecht veel geboekt voor trouwfeesten en kan, zoals bij ons het geval was, de avond echt afmaken. Wie meer van Nederlandstalige krakers houdt of van dance en techno kan beter iets anders kiezen (óf na afloop van het optreden van de band nog een dj laten aanrukken). Voor de meeste anderen zal de keus voor deze band de verwachtingen overtreffen.
 • Door Vincent en Eveline ★★★★★
  Ondertussen alweer 4 maanden geleden dat deze fantastische band op onze bruiloft speelde, maar nog regelmatig krijgen we hele positieve reacties over 48 Special! (en “De Compaenen” tijdens het diner)Als je niks aan het toeval over wil laten voor je feest moet je deze band boeken. Het kan niet misgaan met geweldige muzikanten en het hele swingende repertoire dat ze ten gehore brengen!Bedankt!
 • Door Peter va der Toorn ★★★★
  Wij hebben met z’n alle genoten van dit optreden op onze bruiloft.
  uitsluitend positieve reacties van de ongeveer 200 gasten.
  gewoon weer wat anders.
  Jongens, allemaal hartstikke bedankt, jullie waren super.
  Karin Peet
 • Door Danny en Bonny Molendijk ★★★★
  Jullie hebben ontzettend goed opgetreden! Al onze gasten en wij hebben ontzettend genoten van jullie! Jammer dat de avond dan zo snel gaat.Ontzettend bedankt!
  Groeten, Danny & Bonny
 • Door Danny en Bonny Molendijk ★★★★★
  Jullie optreden was helemaal super!Groeten, Danny & Bonny
 • Door kaj ★★★★★
  The 48 special swingt de pan uit! Stijlvolle muzikanten die met hun vrolijke jazz de avond tot een waar feest maakten! Onfortuinlijk voor hen was de enigzins late start op de avond waardoor het aantal gasten inmiddels beperkt was. Zonde, maar niets dan positieve reacties van de aanwezigen! Jongens bedankt!
 • Door Marcelle & Remco ★★★★★
  Wij zijn ontzettend blij met het optreden van 48Special op ons bruiloftsfeest.Omdat onze gasten van allerlei ‘rangen’, ‘stammen’ en leeftijden zijn, waren wij op zoek naar een band die voor de meesten van hen leuk is. Daarnaast zie je zoveel coverbandjes, en wilden we in dit opzicht ook wat ‘anders’. En geen stilstaande gasten, maar een beetje beweging!Dit is 48 Special zeker gelukt! Geweldige muziek en ze krijgen echt iedereen de dansvloer op. Alles was goed verzorgd (geluid, verlichting, aankleding). We krijgen nog steeds complimenten over hoe zij het die avond hebben aangepakt. Kortom: écht een aanrader als je een goede band zoekt.
 • Door Wouter en Miranda Duijndam ★★★★★
  Helemaal te gek!!!!!!!!!!
  Zo goed , we moeten het eigenlijk nog een keertje overdoen…
 • Door Marieke en Leon Friesema ★★★★★
  Wat was dat een geweldig feest zeg, de afgelopen 10e mei. 48 Special was geweldig en we hebben ook van alle gasten gehoord dat ze de band zo goed vonden. Jongens, bedankt!
 • Door AriebTervoort ★★★★★
  Perfecte muziek weergaloos uitgevoerd.
 • Door Martijn ★★★★
  Michel en de rest van 48 Special…van harte bedankt. Het was geweldig, iedereen ging helemaal uit zijn dak. Onze bruiloft is mede dankzij jullie echt onvergetelijke geworden! Heel erg bedankt.
 • Door Martijn ★★★★★
  12 februari gingen we trouwen en we zochten een band met een lekker repertoire die alles net een beetje anders doet. Dat viel nog niet mee om te vinden tussen al die danceclassics bandjes. Nou veel zoeken kwamen we bij 48 Special terecht. Een geweldige band zeg. Lekkere muziek, heel veel enthousiasme en veel lol. Het allermooiste was nog wel toen de bassist op zijn bas ging staan, iedereen was diep onder de indruk. Het was echt helemaal leuk. Michel wil je aub de complimenten overbrengen aan de rest van de band? gr. Saskia en Jeroen.
 • Door Kathrin Both ★★★★★
  Super toffe band. Voelden goed de sfeer aan. Heb van iedereen positieve feedback gekregen.